کارت بازرگانی چیست؟

کارت بازرگانی کارتی است که در صورت دریافت آن، به شما اجازه داده خواهد شد که به تجارت، واردات و صادرات کالاهای مختلف بپردازید. درواقع بر طبق قوانین و مقررات گمرکی کشور، کسانی که کارت بازرگانی دریافت می‌کنند مجوز دارند که در صادرات و واردات کالاهای مختلف فعالیت کنند. برای تجارت خارج از کشور و تمام فرآیند‌های مربوط به صادرات و واردات ارائه کارت بازرگانی امری ضروری است و تنها تاجرانی که دارای کارت بازرگانی هستند میتوانند ثادرات و واردات انجام دهند. برای دریافت کارت بازرگاتی میتوانید از طریق اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران  اقدام کنید و پس از صدور کارت باید توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت یا همان سامانه جامع تجارت تأیید شود تا بتوان با استفاده از آن به تجارت پرداخت. کارت بازرگانی فقط برای اتباع ایرانی صادر می‌شود و افرادی که تابعیت ایرانی ندارند، به‌عنوان شخص حقوقی (و نه حقیقی) می‌توانند این کارت را دریافت کنند.

شرایط کارت بازرگانی

برای دریافت کارت بازرگانی مانند دریافت هر مجوز دیگری نیاز به ارائه مدارک مربوط و شرایط خاصی دارید. البته لازم به ذکر است که بسته به نوع کارت ، شرایط کارت بازرگانی متفاوت است. برای مثال مدارکی که برای شخص حقیقی لازم است با مدارک لازم برای شخص حقوقی متفاوت خواهد بود. در ادامه این مطلب شرایط و مدارک لازم جهت اخذ کارت بازرگانی را برای اشخاص حقیقی و حقوقی ذکر میکنیم و سپس انواع کارت بازرگانی معرفی خواهیم کرد.

شرایط دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی:

  1. داشتن سن حداقل 24 سال
  2. مشخص کردن و ارائه محل کسب و کار و فعالیت
  3. داشتن مدرک تحصیلی مرتبط با حیطه تجارت و یا داشتن سه سال سابقه فعالیت تجاری
  4. آشنایی کامل با قوانین گمرک، اداری با شرکت در کلاس آموزشی که اتاق بازرگانی برگذار می کند
  5. عدم اشتغال در دولت و استخدام رسمی
  6. اثبات داشتن تمکن مالی برای فعالیت در زمینه موردنظر
  7. ارائه تعهد کتبی مبنی بر عدم استفاده غیرقانونی از کارت
  8. ارائه تعهد کتبی مبنی بر پیروی از سیاست‌های تجاری دولت
  9. برخورداری از صلاحیت اخلاقی، اجتماعی و اقتصادی و عدم سو پیشینه

شرایط دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی:

  1. داشتن شرکت ثبت شده و پرونده مالیاتی، کد اقتصادی و اظهارنامه مالیاتی
  2. اثبات عدم ورشکستگی
  3. برخورداری از محل زندگی و محل کار مورد تأیید
  4. برخورداری از سابقه کافی از فعالیت در حیطه اقتصاد و تجارت
  5. برخورداری از حساب جاری به میزان 200 میلیون تومان

 

برای ثبت برند لاتین (لوگو خارجی) شرکت خود، نیاز دارید تا کارت بازرگانی دریافت کنید، اما به دلیل اینکه شاید بعضی از اشخاص قادر به دریافت کارت بازرگانی نباشند، میتوانند به جای اخذ کارت بازرگانی، در اتاق بازرگانی ثبت نام کنند و صرفا عضو اتاق بازرگانی شوند. با این کار میتوانند برند خود را به صورت لاتین ثبت کنند. اما توجه داشته باشید که صرفا با عضویت در اتاق بازرگانی، شما اجازه هیچ گونه فعالیت تجاری برون مرزی (صادرات و واردات) را نخواهید داشت.

مدارک مورد نیاز برای اخذ کارت بازرگانی

باتوجه به شرایط ذکر شده برای اشخاص حقیقی و حقوقی در بالا، جدا از اینکه بمتقاضی باید شرایط دریافت کارت بازرگانی را داشته باشد، باید مدارک مربوطه را نیز جهت دریافت کارت ارائه دهد. بر این اساس هر شخص حقوقی و حقیقی ملزم به ارائه مدارک مرتبط می باشد که در زیر  نام برده ایم.

مدارک مورد نیاز متقاضیان حقیقی کارت بازرگانی:

  1. ارائه عکس تمام رخ با پس زمینه سفید
  2. تحویل فرم دال اتاق بازرگانی که به تأیید دفتر اسناد رسمی رسیده باشد.
  3. ارائه تصویر کارت ملی
  4. ارائه اصل مدرک تحصیلی (دیپلم به بالا) یا ارائه 3 سال سابقه فعالیت
  5. ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
  6. ارائه گواهی بانکی تأییدیه حساب جاری
  7. ارائه کارت پایان خدمت یا کارت معافیت
  8. ارائه کد اقتصادی

مدارک مورد نیاز متقاضیان حقوقی کارت بازرگانی:

  1. ارائه اسناد مربوط به محل کار ( سند مالکیت یا اجارنامه هلوگرامدار )
  2. ارائه کارت ملی مدیرعامل مجموعه
  3. ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
  4. ارائه اظهارنامه ثبت‌نام در دفاتر بازرگانی
  5. ارائه فرم دال اتاق بازرگانی
  6. ارائه تقاضانامه ثبت شرکت‌هایی با مسئولیت محدود

انواع کارت بازرگانی

کارت بازرگانی برای مقاصد مختلف دریافت میشود و متقاضیان بر اساس نیاز خود اقدام به دریافت کارت بازرگانی میکنند و ما در ادامه انواع کارت بازرگانی مورد استفاده را شرح داده ایم.

کارت بازرگانی تجاری

کارت بازرگانی به دارنده حقیقی یا حقوقی آن اجازه می‌دهد که به تجارت بپردازد. تجارت شامل ثبت سفارش،‌ ترخیص کالا، ‌واردات از مناطق آزاد، صادرات کالاهای مجاز و حق‌العمل‌کاری در گمرک و غیره است.

کارت بازرگانی خدماتی

برای اشخاص حقوقی که جواز سرمایه‌گذاری در حوزه فعالیت‌های خدماتی را دارند، نوع خدماتی صادر می‌شود. کسانی که نوع خدماتی دارند فقط می‌توانند در حیطه کار و فعالیت خودشان کالا وارد کنند.

کارت بازرگانی موردی

نوع موردی تنها برای کسانی صادر می‌شود که برای یک مرتبه بخواهند کالایشان را ترخیص کنند. این کارت هم برای اشخاص حقیقی وهم حقوقی صادر می‌شود

کارت بازرگانی تولیدی-صنعتی

اشخاص حقوقی که مجوز سرمایه‌گذاری در کارهای تولیدی را دارند، این کارت برایشان صادر می‌شود. کسانی که این کارت را دارند می‌توانند تجهیزات کارگاهی و مواد اولیه مورد نیاز برای تولیدشان را وارد کنند و بعد از تولید صادر کنند.

چکیده مطلب

 طبق قوانین و مقررات گمرکی کشور، کسانی که کارت بازرگانی دریافت می‌کنند مجوز دارند که در صادرات و واردات کالاهای مختلف فعالیت کنند. برای تجارت خارج از کشور و تمام فرآیند‌های مربوط به صادرات و واردات ارائه کارت بازرگانی امری ضروری است و تنها تاجرانی که دارای کارت بازرگانی هستند میتوانند ثادرات و واردات انجام دهند. برای دریافت کارت بازرگانی مانند دریافت هر مجوز دیگری نیاز به ارائه مدارک مربوط و شرایط خاصی دارید. البته لازم به ذکر است که بسته به نوع کارت ، شرایط کارت بازرگانی متفاوت است. برای مثال مدارکی که برای شخص حقیقی لازم است با مدارک لازم برای شخص حقوقی متفاوت خواهد بود.  برای اخذ کارت بازرگاتی میتوانید از طریق اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران  اقدام کنید و پس از صدور کارت باید توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت یا همان سامانه جامع تجارت تأیید شود تا بتوان با استفاده از آن به تجارت پرداخت. 

نظر خود را به اشتراک بگذارید

.دیگر کاربران به آدرس ایمیل شما دسترسی ندارند

2 نظر

نوشته شده توسط آریا عظیمی
Sep 22, 2020
متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد
نوشته شده توسط وطن دوست
Sep 22, 2020
متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد

پست های مرتبط