معروف ترین بازارهای سنتی ایران
یکی از پر طرفدار ترین عملیاتی که گردشگران نسبت به انجام آن اقدام می‌ کنند بازارگردی است. وجود بازار های سنتی در سرتاسر کشور ما رسیدن به این هدف را میسر نموده و هر ساله افراد زیادی برای بازدید از بنا های تاریخی به شهر های مختلف مراجعه می نمایند.
 بازار های سنتی از جمله جذاب ترین گزینه ها برای گردشگران علاقه ‌مند محسوب می شود که این افراد می توانند علاوه بر بهره ‌مندی از ساختار قدیمی و تاریخی این بازار ها محصولات مورد نظر خود را خریداری نمایند. از وییژگی ‌های این بازار ها می ‌توان به انتقال فرهنگ های پیشینیان و سنت های آن ها به نسل جدید اشاره نمود.
در کشور ما اغلب شهر ها دارای چنین بازار هایی می باشند.


چرا بازار در تاریخ ایران مهم است؟
 بازار ها در تمام دوران ها مهم ترین مراکز تجمع مردم بوده اند و به همین دلیل قطب اصلی تحولات سیاسی و اجتماعی محسوب می شده اند. انجام اطلاع رسانی ها در این بازار ها باعث پخش اخبار با سرعت چشم گیری می گردد و از این طریق جایگاه مهمی در میان مردم  داشته اند.
 این بازار ها نشان دهنده قدمت فرهنگ غنی کشور ما و هنر معماری افراد ایرانی می باشد از این جهت دارای اهمیت فراوانی است.

مشهور ترین بازارهای سنتی ایران
کشور ما دارای تعداد زیادی بازار قدیمی می باشد که همه آن ها جذابیت‌ های خاص خود را دارند اما از میان این بازار ها معروف ترین و بزرگ ترین آن ها عبارتند از:
•    بازار سنتی تبریز: این بازار که شهرت بسیاری در میان مردم و گردشگران پیدا کرده است در شهر تبریز قرار دارد و عنوان بزرگ ترین بازار سنتی سر پوشیده را در کل دنیا به خود اختصاص داده است. این مجموعه دارای مساحت یک کیلومتر مربع می باشد و ۱۱ دالان، ۳۵ سرا، ۶۵۰۰ مغازه و ۲۰ راسته دارد. به این ترتیب مراجعه کنندگان زیادی به صورت هر روزه به این بازار می آیند و حجم بالای رفت و آمد در این مکان بسیار تعجب انگیز است. معروف ترین قسمت این بازار راسته طلا فروش ها می باشد که رونق بسیاری پیدا کرده است. این بازار در زمان قاجار ساخته شده و در رسته میراث جهانی یونسکو ثبت گردیده است.

معروف ترین بازارهای سنتی ایران

• بازار سنتی اصفهان: بازار قیصریه که یکی از معروف ترین بازار های سنتی سطح کشور می باشد دارای زیبایی بسیاری است که در میدان نقش جهان اصفهان مستقر گردیده است. قسمت ورودی این بازار با استفاده از کاشی کاری خیره کننده تزیین گردیده و وجود نماد برج قوس در این بخش توجه بسیاری از افراد را به خود جلب نموده است. مساجد و سازه های جذابی که در امتداد این بازار وجود دارد توسط پادشاهان دوره های مختلف ساخته شده اند.

•    بازار سنتی کاشان: این بازار زیبا دارای معماری خارق العاده ای می باشد. معماران چیره ‌دست ایرانی در دوره های مختلف اقدام به ساخت کاروان سرا و بنا های متعددی در این مجموعه نموده اند و آن را به عنوان یکی از قطب های گردشگری ایران قرار داده اند. قدمت این مکان مانند بیشتر بازار هایی که در ایران وجود دارند به دوران صفوی برمی گردد و رونق این مجموعه در دوره قاجار به اوج خود رسیده است. این بازار در یکی از مناطق پر رفت و آمد و تاریخی شهر کاشان قرار دارد و سازه های مشهوری مانند خانه بروجردی ها در اطراف این بازار مستقر شده اند. وجود کاروان سرا های موجود در بازار کاشان جذابیت آن را افزون نموده است. به عنوان یکی از معروف ترین آن ها می ‌توان به کاروان سرای نو و کاروان سرای میر پنج اشاره نمود.
•    بازار سنتی یزد: شهر یزد دارای بافت سنتی باشد و به علت قدمت بالایی که در هنر معماری دارد بازار های سنتی زیادی در آن واقع شده اند. بازار های خشتی یزد با داشتن معماری زیبا شهرت زیادی در میان افراد ایرانی و خارجی پیدا کرده‌اند. از مشهور ترین بازار های تاریخی یزد می توان به بازار خان اشاره کرد که طبق گفته تاریخ‌ نویسان در دوران افشاریه بنا نهاده شده است. از دیگر بازار های معروف این شهر می توان به بازار پنجعلی، قیصریه، علاقبندی، ملا اسماعیل، افشار و مسگری اشاره نمود. مهم ترین و اصلی ترین بازار سنتی در شهر یزد با نام قیصریه می باشد که دارای زیبایی فراوانی است.
•    بازار سنتی اراک: این بازار شهرت زیادی پیدا نکرده است اما به عنوان یکی از خاص ترین بازار های کشور ما محسوب می شود. این بازار دارای موقعیت استراتژیک می باشد و ورود به آن از طریق تمام دروازه های شهر ممکن بوده است. معماری به کار رفته در این بازار بسیار جذاب می باشد و به کار بردن تقارن در این بنا باعث افزایش جذابیت آن گردیده است.
•    بازار سنتی قزوین: از جمله پر قدمت ترین بازار های سنتی کشور ما بازار قزوین است که سابقه تاریخی آن به هزار سال پیش برمی گردد. این بنا در دوران صفویه و قاجاریه بازسازی و تکمیل شده است. در دوران صفویه که شهر قزوین به عنوان پایتخت معرفی شده بود میدان بزرگی در این شهر ساخته شد که به عنوان بستر اصلی بازار قرار گرفت. سال ها بعد اثری از این میدان وجود نداشت اما بازار قزوین هنوز به قوت خود پا برجاست و چهره زیبای خود را حفظ نموده است. سرای سعدالسلطنه که در این بازار وجود دارد مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار گرفته و به ثبت ملی رسیده است.
چرا بازار در تاریخ ایران مهم است؟

چکیده مطلب

•    بازار سنتی کرمانشاه: در حدود ۱۵۰ سال پیش و هنگامی که قاجار حکومت می کرد این بازار به عنوان یکی از بزرگ ترین بازار های موجود در منطقه خاورمیانه محسوب می شد. این بازار در دوران کنونی با نام تاریکه بازار شهرت دارد. ورود پارچه های رنگارنگ و چشم نواز که در سرتاسر این بازار به چشم می خورند جذابیت آن را دو چندان نموده و از این پارچه ها برای دوخت لباس های کردی استفاده می شود.
•    بازار سنتی چابهار: این بازار تفاوت هایی با دیگر بازار های سنتی دارد و آن رو باز بودن این بازار می باشد. محصولاتی که در این بازار به فروش می رسند را انواع ادویه ها و خوراکی های مخصوص سیستان و بلوچستان تشکیل داده اند. به این ترتیب می ‌توان تفاوت های محسوسی میان این بازار و دیگر بازار های سنتی مشاهده نمود.
•    بازار ته لنجی: دسته بازار های ته لنجی در بندر های جنوب کشور مشاهده می شوند که مکان بسیار مناسبی برای افرادی که قصد خرید دارند به شمار می ‌روند. افرادی که دارای لنج هستند می توانند تا سقف معینی جنس را بدون پرداخت عوارض گمرک به داخل کشور وارد کنند و به همین جهت اجناسی که در این بازار ها وجود دارد از قیمت مناسبی برخوردارند.

نظر خود را به اشتراک بگذارید

.دیگر کاربران به آدرس ایمیل شما دسترسی ندارند

2 نظر

نوشته شده توسط آریا عظیمی
Sep 22, 2020
متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد
نوشته شده توسط وطن دوست
Sep 22, 2020
متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد

پست های مرتبط