از گذشته های بسیار دور تا دهه ی گذشته، کسب و کار سنتی تنها نوع کسب و کار بوده است که کالا و خدمات با حضور مستقیم دو طرف خریدار و فروشنده ارائه می شود ولی در دو سه دهه ی اخیر با تحولاتی که در زمینه اینترنت و ابزارهای دیجیتال شاهد هستیم، سبک زندگی جوامع با شتاب بیشتری تغییر کرده و روز به روز کسب و کار مدرن و دیجیتالی رواج بیشتری می گیرد، و در حال فاصله گرفتن از کسب و کار سنتی هستیم. در ادامه مقایسه ای روی کسب و کارسنتی و کسب و کار اینترنتی خواهیم داشت و مزایا و معایب هرکدام را بیان میکنیم.

محبوبیت کسب و کار سنتی در بین چه افرادی است؟

با اینکه استفاده از اینترنت و ابزارهای دیجیتال در بین اکثر افراد جامعه فراگیر شده ولی هنوز هم افرادی هستند که سواد و دانش کافی برای استفاده از ابزارهای دیجیتال مانند موبایل و تبلت و کامپیوتر و تعامل در فضای مجازی را ندارند. همچنین برخی افراد به دلیل عدم اعتماد به فضای مجازی و عادت به تعامل حضوری و چهره به چهره دارند اینگونه افراد طرفدار کسب و کار سنتی هستند و از این روش نیازهای خود را رفع می کنند.

هزینه ها در کسب و کار سنتی بیشتر است یا در کسب و کار اینترنتی؟

فروشندگان محصولات و ارائه دهندگان خدمات در فضای کسب و کار آنلاین آزادی عمل بیشتری دارند و می توانند گستره ی بسیار وسیعی از کالا و یا خدمات را در فضای مجازی ارائه دهند و در عین حال هزینه کمتری را متحمل شوند. برای مثال یک فروشگاه فیزیکی علاوه بر هزینه اجاره مغازه و مالیات و هزینه های جاری مغازه، تعداد محدودی کالا را میتواند در فروشگاه فیزیکی خود جای داده و به مشتریان ارائه دهد. در حالیکه با کسب و کار الکترونیکی و داشتن یک فروشگاه اینترنتی میتواند گستره ی وسیعی از کالا را در معرض دید کاربرانش قرار دهد و محدودیتی از نظر تعداد کالا و تنوع محصولات نخواهد داشت. همچنین به دلیل نداشتن هزینه های گزاف اجاره فروشگاه و مالیات و.... میتواند محصولات را با سود کمتر و قیمت پایین تری به فروش برساند و در بازار رقابت بین کسب و کار سنتی و کسب و کار اینترنتی گوی سبقت را از آن خود کند.

در کسب و کارهای اینترنتی مشتریان خدمات و پیشنهادات جدید و هیجان انگیزی را تجربه میکنند مثل ارسال رایگان محصول و تحویل درب منزل، تخفیفات ویژه در مناسبت های خاص و ... که تجربه ی شیرینی را برایشان رقم میزند ولی در کسب و کارهای سنتی با توجه به بالا بودن هزینه ها، محدودیت در اعمال  تخفیفات و خدمات به مشتریان وجود دارد.

خرید آنلاین

صرف زمان کمتر با بهره وری بالاتر

در کسب و کار سنتی، زمان تعامل خریدار و فروشنده محدود به ساعات مشخصی از روز است و بر اساس کسب و کار در ساعات محدودی از روز قابل دسترسی است، ولی در کسب و کار اینترنتی محدودیت زمانی وجود نداشته و به طور 24 ساعته میتوانیم از خدمات سایت ها استفاده کنیم و سفارشات خود را ثبت کرده و یا اطلاعات مورد نیاز را دریافت کنیم.

همچنین در کسب و کار سنتی برای مراجعه حضوری به محل مورد نظر باید ساعت ها وقت گذاشته و زمان زیادی را در مسیر و ترافیک خیابان ها هدر بدهیم ولی در کسب و کار آنلاین تنها در عرض چند ثانیه با یک کلیک وارد سایت مورد نظر شده و به سرعت کارها را انجام دهیم بدون اینکه خستگی راه و سرما و گرمای هوای بیرون آزارمان دهد.

از مزایای کسب و کار اینترنتی میتوان به فضای مناسب برای توضیح خدمات جدید اشاره کرد. افرادی که استارت آپ و ایده های جدیدی در ذهن دارند به راحتی میتوانند در فضای مجازی توضیحات خود را ارائه دهند و مجالی برای دیده شدن و رشد کسب و کار خود خواهند داشت و با ارائه خدمت خود باری از دوش جامعه بردارند ولی در کسب و کار سنتی برای ارائه و شناساندن خدمات خلاقانه ی خودشان محدودیت های زیادی خواهند داشت و احتمالا با شکست مواجه خواهند شد.

اهمیت به دست آوردن اطلاعات دقیق و موشکافانه

در دنیای امروز داشتن اطلاعات اهمیت زیادی پیدا کرده و قبل از خرید یک محصول و یا گرفتن خدمات، داشتن اطلاعات صحیح و دقیق بسیار مهم است. در کسب و کار سنتی دریافت اطلاعات محصول و مقایسه با محصولات مشابه سخت و دشوار است و امکان غلط بودن اطلاعات فروشنده کالا وجود دارد، همچنین مقایسه چندین محصول مشابه در کسب و کار سنتی دشوار است. در صورتی که در کسب و کارهای اینترنتی تمامی اطلاعات به طور دقیق در سایت های بسیاری درج شده و تنها با وارد شدن به سایت های مختلف و معتبر می توانید از تمام جزئییات محصول و یا خدمتی که مورد نظر شماست اطلاع می یابید و به راحتی می توانید چندین محصول یا خدمت مشابه را مقایسه کرده و بهترین انتخاب را داشته باشید.

کسب و کار آنلاین

ایجاد مشاغل و خدمات جدید با کسب و کار اینترنتی

اینترنت و فضای مجازی با توجه سهولت استفاده و سرعت انتقال اطلاعلات دست کاربران را باز میگذارد تا خدمات خارق العاده ای ارائه دهند به طور مثال تاکسی های اینترنتی در هر لحظه از شبانه روز ارتباط بین راننده و مشتری را برقرار کرده و با مناسبترین قیمت و امنیت بالا حمل و نقل انجام شود. در حالیکه در کسب و کار سنتی بدون بستر فضای اینترنت این نوع خدمات غیر ممکن است.

شبکه های اجتماعی و ارائه آموزش های مجازی تحول عظیمی در سطح دانش جامعه بوجود آورده و فراگیری علوم مختلف در هر نقطه از جهان به راحتی انجام می شود، با تغییر از شیوه های سنتی به سمت شیوه های مدرن کسب و کار، خلاقیت افراد جامعه نیز بیشتر شده و روزانه شاهد مشاغل و خدمات جدید و استارت آپ های سود آور هستیم.

گستردگی مشتریان به وسعت کل دنیا در کسب و کار فضای مجازی

در کسب و کارهای سنتی مشتریان شما فقط در همان محدوده جغرافیایی نزدیک به محل کار شما میتوانند با شما تعامل داشته باشند و برای دیده شدن و معرفی کسب و کارتان مجبور هستید از تراکت و بنر در خیابان ها استفاده کنید. ولی در کسب و کار آنلاین و اینترنتی مشتریانی از سراسر جهان میتوانند با چند کلیک ساده با شما در ارتباط باشند، همچنین تبلیغات در کسب و کار مجازی، بسیار کم هزینه تر و بهره وری بالاتری دارد به طور مثال با یک تبلیغ ارزان در یک کانال  یا پیج در فضای مجازی میلیون ها نفر بازدید خواهند داشت که فوق العاده است.

چکیده مطلب

با پیشرفت تکنولوژی و فراگیر شدن اینترنت در میان افراد جامعه، کسب و کارها نیز از این قائده مستثنی نبوده و به سرعت در حال گذار از کسب و کار سنتی به کسب و کارهای اینترنتی هستیم. بسیاری از کسب و کارهای سنتی در سالهای اخیر تغییر رویه داده و بخش زیادی از فعالیت خود را معطوف به تبدیل شدن به کسب و کار مدرن کرده اند. از جمله مزایای کسب و کار اینترنتی میتوان به گستردگی مخاطبان و مشتریان در کل دنیا اشاره کرد که کالا و خدمات را به بهترین شکل و با کمترین هزینه ارائه می دهند و با افزایش مشتریان در نتیجه به سود بیشتری دست می یابند. هزینه کمتر، فروش بیشتر و خدمات بهتر راز موفقیت کسب و کارهای اینترنتی می باشد.

نظر خود را به اشتراک بگذارید

.دیگر کاربران به آدرس ایمیل شما دسترسی ندارند

2 نظر

نوشته شده توسط آریا عظیمی
Sep 22, 2020
متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد
نوشته شده توسط وطن دوست
Sep 22, 2020
متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد

پست های مرتبط